Tíz nap múlva csökkenni fog a migránsok száma?

A török parlamenti választások után csökkenhet a  Horvátországba érkező migránsok száma - mondta Zoran Milanovic horvát miniszterelnök újságíróknak kedden.

A kormányfő közvetve arra utalt, hogy a választások nyomán Németország megegyezésre jut Törökországgal a menekültek befogadásáról. 

Milanovic kijelentette: Horvátország nem lesz gyűjtőközpont. A brüsszeli migrációs csúcs előtt 100 százalékig volt  biztos ebben, most azonban  már 105 százalékig biztos - mondta. 

"Tíz nap múlva, november 1-jén Törökországban választásokat tartanak, majd meglátják, utána milyen változások lesznek" -  fogalmazott a miniszterelnök. Milanovic úgy értékelte, hogy a horvát  hatóságok az elmúlt másfél hónapban jól kezelték a menekültválsággal kapcsolatos helyzetet. 

"Egyeseknek nem tetszik hogy túl hatékonyak vagyunk" - mondta. "Nem tetszik, hogy túl gyorsan ellátjuk az embereket, megetetjük és elszállítjuk őket  300 kilométerre nyugatra" - tette hozzá. 

A miniszterelnök azt hangoztatta:  Horvátország "szervezetten, hatékonyan, nyugodtan, valamint emberségesen viselkedett, és jobban végezete a dolgát mint mások."

Kimaradt?