Mészárolt a Boko Haram Nigériában

A Boko Haram iszlamista terrorszervezet fegyveresei megöltek legkevesebb húsz embert egy támadásban Nigéria északkeleti részén – közölték helyi források csütörtökre virradóra.

A hadsereg hadművelete elől menekülő szélsőségesek szerdán tüzet nyitottak négy gépkocsira a Borno állambeli Jingalta falunál. A vérengzés után az iszlamisták kifosztották, majd felégették az egész falut, amely mintegy hetven kilométerre van Maiduguritól, a Boko Haram fellegvárának tartott Borno állam székvárosától.

Az iszlamista szervezet tavaly nagy területeket foglalt el Nigéria északkeleti részén, és bejelentette, hogy iszlám kalifátust hozott ott létre. A szervezet célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása. A Boko Haram 2009 óta legalább 20 ezer embert ölt meg, továbbá 2,5 millió lakost űzött el otthonából főleg Nigéria északkeleti részén, de Csádban, Kamerunban és Nigerben is.

Nigériai katonák helyi önvédelmi csoportok és vadászok támogatásával kedden az ország északi részén végeztek a szervezet 150 szélsőségesével, és kimentettek 36 fogva tartott nőt és gyermeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?