Átadták az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) díját

J. Joe Adorjan, Magyarország Missouri állambeli tiszteletbeli főkonzulja, a Magyar-Missouri Oktatási Partnerség (HMEP) alapítója vehette át idén az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) díját a szervezet csütörtöki washingtoni díszvacsoráján - közölte a HAC az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az eseményen Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövet ismertette a migrációs válság részleteit, amellyel Magyarországnak szembe kell néznie, rámutatva a krízis globális természetére és arra, hogy annak kezeléséhez szükség van a transzatlanti kapcsolatok megerősítésére. Andrea Lauer Rice, a koalíció alelnöke áttekintette a HAC által működtetett ösztöndíjas programokat és ismertette az úgynevezett Emlékezet Projektet, amelynek keretében Réka Pigniczky dokumentumfilm-rendezővel több mint három tucatnyi, a második világháború és 1956 után az Egyesült Államokba érkezett magyarral készítettek interjút.

Az eseményen mások mellett felszólalt George H. Walker volt budapesti nagykövet, Maximilian Teleki, a koalíció elnöke, Susan Hutchison, a Republikánus Párt Washington állambeli elnöke és George Pataki, az első magyar származású amerikai elnökjelölt-aspiráns.

Kapcsolódók

Kimaradt?