A Jobbik szerint Orbán Viktor „ócska nemzetáruló”

„Ócska nemzetárulónak” nevezte Orbán Viktor szerdai parlamenti felszólalásában egy jobbikos politikus amiatt, hogy a Fidesz anélkül szavazta meg Románia EU-csatlakozását, hogy feltételül szabták volna Erdély autonómiáját, és hasonlóan fognak eljárni Szerbia esetén is.

Novák Előd felidézte: tíz évvel ezelőtt a magyar Országgyűlés úgy döntött, támogatja Románia uniós csatlakozását. Mivel egyetlen tagállam vétója is kizárja a tagfelvételt, Magyarország feltételül szabhatta volna hozzájárulásához azt, hogy Romániának autonómiát kell adnia Erdély számára – idézte a jobbikos képviselő beszédét a mandiner.hu.

Novák felidézte azt is, hogy több jobboldali politikus, köztük Szájer József is beszélt erről. Ennek ellenére a Fidesz is megszavazta a Románia csatlakozását, holott ha az egész ellenzék nemmel szavaz, a parlament elutasította volna a feltétel nélküli csatlakozást – mondta Novák.

A Jobbik politikusa Bencsik András szavait idézte, aki akkor azt írta, a vétó sorsdöntő a nemzet túlélése ügyében, és az erdélyi autonómia lehetőségét elszalasztók ócska nemzetárulók. „Orbán Viktor is csak egy ócska nemzetáruló” – vonta le a tanulságot Novák Előd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?