Közel tízezer menekült lépte át a magyar határt szombaton

Szombaton 9472 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök Magyarországon – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata vasárnap reggel a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a magyar-horvát határon 9268, a magyar-szerb szakaszon pedig 181 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. Közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt szintén egy embert fogtak el. Az M1 aktuális csatorna információi szerint vasárnap hajnalban már csaknem kétezer migráns érkezett Hegyeshalomra, hogy onnan Ausztria felé folytassa útját.

Szombat este öt busszal szállítottak ismét bevándorlókat a horvát hatóságok a letenyei magyar-horvát határátkelőre. A buszok este háromnegyed nyolc körül érkeztek a határátkelőre, s a korábbi gyakorlatának megfelelően egyesével magyar buszokra szállítják át az utasaikat. Az elmúlt napokban szigorodott az ellenőrzés, a rendőrök átnézik a csomagokat, és mindenkinek az arcát videóra veszik.

A magyar buszokra átszállva a Vöröskereszt munkatársai vizet és élelmet adnak a migránsoknak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a buszokkal hova viszik őket, de az elmúlt napok tapasztalatai alapján valószínűsíthető, hogy a murakeresztúri vagy a nagykanizsai vasútállomásra, ahonnan vonatok szállítják tovább őket.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?