Fontos bejelentést tehet pénteken Bécsben Orbán Viktor

Várhatóan pénteki bécsi megbeszélései után jelenti be Orbán Viktor, hogy Magyarország lezárja-e a horvát határt vagy folyosót nyit a menekülteknek Ausztria felé - írta a Magyar Nemzet.

Fontos bejelentést tehet Orbán Viktor pénteken Bécsben, miután találkozik Werner Faymann osztrák kancellárral - közölte a Magyar Nemzet, amely szerint kiderülhet, nyit-e Magyarország folyosót a Horvátországból érkező menekülteknek Ausztria felé.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön annyit közölt, hogy a program végén a miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a bécsi magyar nagykövetségen. Orbán Viktort elkíséri az útra Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Mint korábban írtuk, a magyar kormányfő a szerdai rendkívüli EU-csúcs után azt mondta, Magyarországnak két lehetősége van, vagy kerítéssel védi meg a zöldhatárt, vagy "ha ez nem tetszik", akkor képes arra is, hogy átengedje a menekülteket Ausztria és Németország irányába.

Budapest és Bécs viszonyát az elmúlt hetekben az egymás melletti elbeszélés és szokatlanul heves szópárbaj jellemezte a menekültügyben - fogalmazott a lap, amely szerint a pénteki látogatással az is eldőlhet, elássa-e a csatabárdot a magyar és az osztrák vezetés.

A vizit után is nagyüzem várható a külügyben, Szijjártó Péter jövő héten Washingtonba utazik, és van olyan terv, hogy ezután a menekültválság kiindulópontját jelentő közel-keleti térségbe is ellátogat - értesült a Magyar Nemzet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?