Halló, itt Putyin: az orosz elnök rácsörgött a meleg sztárra

Vlagyimir Putyin orosz elnök felhívta telefonon Elton John brit zenészt, és találkozót beszélt meg vele, ha tudnak időpontot egyeztetni – jelentette be csütörtökön Dmitrij Peszkov orosz elnök szóvivő moszkvai sajtótájékoztatóján.

Peszkov elmondta: az orosz államfő maga hívta fel napközben Elton Johnt, és elmondta neki, értesült arról, hogy a közelmúltban orosz komikusok átverték őt. Kérte őt, ne érezze megbántva magát, és közölte vele: ha találnak közös időpontot, kész találkozni és megvitatni vele bármilyen kérdést, amely a brit zenészt érdekli.

Elton John szeptember közepén Instagram-oldalán jelentette be, hogy Vlagyimir Putyin felhívta őt telefonon, miután találkozót kért az orosz elnöktől a melegek jogainak megvitatására. „Köszönöm Vlagyimir Putyin elnök úr, hogy ma felhívott és beszélt velem telefonon. Alig várom, hogy személyesen is találkozzunk és megvitassuk az oroszországi LMBT-közösség helyzetét” – írta a popsztár, aki felemelte hangját Oroszország „homoszexuális propagandát” tiltó törvénye ellen, és nemtetszését fejezte ki Putyin elnök melegeket sértő megjegyzései miatt.

Néhány nap múlva kiderült, hogy a brit zenész két orosz komikus tréfájának áldozatává vált, akik az orosz sajtóban felfedték: azután hívták fel telefonon a brit énekest, hogy az közölte, találkozni szeretne az orosz elnökkel.

A 11 perces telefonhívást megörökítő felvételen az énekes egy orosz tolmácson keresztül beszélget az általa Putyinnak hitt férfival egy moszkvai látogatás részleteiről. „Mondja meg neki, hogy rendkívüli megtiszteltetésnek érzem, hogy felhívott. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legbefolyásosabb emberével beszélhetek. Ez elképesztő” – hallható a felvételen.

Kimaradt?