Lelőttek egy iszlamista terroristát Berlinben

Késsel támadt rá egy rendőrnőre egy 41 éves, Berlinben élő iraki férfi a német fővárosban. A német ügyészség szerint a férfi iszlamista.

Egy, a rendőrség által ismert iszlamista támadt késsel egy rendőrnőre a német fővárosban. A 41 éves Berlinben élő irakit lelőtték a rendőrök. A férfit korábban azért ítélték el, mert tagja volt egy terrorista csoportnak - közölte a német ügyészség. A férfi lábára nyomkövető is volt erősítve, amit reggel eltávolított - írja a Focus Online.

A Die Welt információi szerint a férfit Rafik Y.-nak hívnak és ő volt a fő kitervelője az akkori iraki kormányfő elleni, de megakadályozott 2004-es berlini merényletnek. A férfi lakását átkutatták további bizonyítékokért.

Csütörtök délelőtt Berlin Spandau kerületébe hívták ki a rendőröket, ugyanis egy járókelő szemtanúja volt, ahogyan késsel fenyegetnek egy másik embert. Amikor a kiérkező rendőrök kiszálltak a kocsiból és a férfi felé közelítettek, rájuk támadt. Lövésekkel válaszoltak.

Az eset során egy 44 éves rendőrnő a hasán sérült meg, bár hordott védőmellényt. 30 éves kollégája többször rálőtt a tettesre, az egyik golyó - áthatolva a tettes testén - megsebesítette a rendőrnőt.

A férfi az újraélesztési kísérletek ellenére meghalt a mentőautóban. A súlyosan megsérült rendőrnőt mentőhelikopter vitte kórházba.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?