Muzulmán fiút néztek terroristának saját készítésű órája miatt

Maga az amerikai elnök, Barack Obama hívta meg a Fehér Házba azt a 14 éves kisfiút, akire nemrégen még rendőröket hívtak, mert terroristának hitték.

Ahmed Mohamed csak egy szorgalmas kisdiák, aki eldöntötte, a saját maga eszkábálta órát megmutatja a technika-tanárának. Be is vitte a ketyegőt a MacArthur középiskolába, ahol azonban egész másfajta sikert aratott, mint hitte volna: a felnőttek azt hitték, hogy Ahmed egy maga gyártotta bombával sétált be a suliba és egyből ki is hívták rá a rendőröket – írja a Blikk.

Barack Obama mostani gesztusát akár bocsánatkérésnek is lehet tekinteni, hiszen a kisfiú édesapja szerint a dolog mögött az állt, hogy a kisfiú és családja muzulmán. Az elnök azt írja Twitter-oldalán: „Frankó óra, Ahmed. Behoznád a Fehér Házba? Több hozzád hasonló gyereknek is kedvet kéne csinálni a tudományokhoz. Ez teszi Amerikát naggyá” – áll a bejegyzésben.

 


 

Az esetre Mark Zuckerberg, a Facebook-alapítója is reagált. Mint írja, a tudás és ambíció, hogy valami frankót építsünk, dícséretet érdemel, nem letartóztatást. Hozzáteszi: a jövő Ahmedé, és szívesen várja a Facebooknál őt. "Építs tovább" – bíztatja a fiút.

Kimaradt?