Újabb európai ország gondolkodik határzáron

Fizikai határzáron gondolkozik a macedón kormány is, miután naponta több ezren érkeznek a görög-macedón határra - mondta a Figyelőnek adott interjújában Nikola Poposki macedón külügyminiszter.

"Valószínűleg nálunk is kell majd valamilyen fizikai védelem, hogy csökkentsük az illegális határátlépést" - mondta Nikola Poposki macedón külügyminiszter a FigyelőnekSzerinte akár katonákra, akár kerítésre is szükség lehet vagy a kettő kombinációjára, bár Macedónia alapjában véve nem tartja jó megoldásnak a határzárat.

"Viszont ha mi nem erősítjük meg a határt, tudva, hogy a másik oldal ezt nem teszi meg, akkor nem tudunk megfelelni az európai elvárásoknak. Vagy persze mondhatnánk azt is, hogy egyszerűen hagyjuk nyitva az átkelőket és engedjük át a menekülteket" - mondta a miniszter.

Nikola Poposki szerint már 3-4 ezer menekült érkezik az országba naponta. Elismerte, hogy továbbhárítják a menekülteket Szerbiára, de szerinte ennek az az oka, hogy "nem létezik közös európai válasz, nincs európai megállapodás, hogy miként kezeljük ezt a kérdést".

Kapcsolódók

Kimaradt?