Egy dnyipropetrovszki nyugdíjas ocskavasgyűjtő törte le Petőfi kardját

Egy Dnyipropetrovszk megyei illetőségű 64 éves férfi törte le haszonszerzés céljából augusztus 19-re virradóra Petőfi Sándor Ungvár belvárosában álló szobrának a kardját - közölte csütörtökön a rendőrség.

A Kárpátalja megyei rendőrség honlapján olvasható jelentés szerint az ideiglenesen Ungváron élő, de a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyéből származó nyugdíjas a magyar költő bronz szoboralakjának letört kardrészét (színesfémként) értékesíteni akarta. Az elkövetőt az ungvári rendőrség bűnügyi nyomozói azonosították, miután a rendvédelmi szervhez augusztus 19-én délután bejelentés érkezett a szoborrongálásról - áll a közleményben.

Bacskai József ungvári magyar főkonzul az MTI-vel korábban közölte, hogy a főkonzulátus átadta a rendőrségnek a Petőfi-szobor közelében elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeit. A diplomata akkor reményét fejezte ki, hogy a nyomozók a képek alapján értékelhető adatokhoz jutnak a szoborrongáló kilétét illetően.

Mivel az 1990-ben felavatott ungvári Petőfi-szobrot az utóbbi években többször is megrongálták, 2012-ben a város polgármesteri hivatala Magyarország ungvári főkonzulátusának anyagi támogatásával térfigyelő kamerákat szereltetett fel a magyar költőnek állított emlékmű körül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?