Vadászgép zuhant egy brit autópályára

Lezuhant egy vadászgép az angliai Sussex grófságban egy légibemutatón. A tragédiában heten meghaltak.

Legkevesebb hét ember meghalt egy angliai légi parádén, Sussex grófságban, amikor egy vadász gép az A27-es autópályára zuhant. 14 sérültet a helyszínen láttak el, egy embert pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A BBC értesülése szerint a Hawker Hunter típusú repülőgép belecsapódott több gépkocsiba. Szemtanúk szerint a műrepülő egy hurok manővert akart végrehajtani, de kicsúszott belőle, és az autókra zuhant.

Az egyik szemtanú úgy számolt be a balesetről, hogy a gép észak felé fordult, aztán alacsony elszált a repülőtér fölött és a fák mögött eltűnt. - Ezután hallottam a becsapódás zaját, majd láttam a lángokat és a felszálló fekete füstöt - írta Twitter oldalán. 

- Vártuk, hogy a gép feljebb emelkedjen, de ez nem történt meg. Úgy tűnt, mintha ketté szakadt volna - mondta a BBC-nek egy másik szemtanú, Ailish Southall, aki két gyermekével vett részt a légibemutatón.

A sussex-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy a baleset miatt több mentőhelikoptert rendeltek a környékre, az autópálya még órákig le lesz zárva. A helyszínen vannak a légi balesetek kivizsgálásával foglalkozó nyomozóiroda munkatársai is, akik kérték, hogy akinek van videója, vagy fotója a balesetről, az jelentkezzen, ezzel is segítve a vizsgálatot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?