Több ezer határvadászt rendelnek a magyar-szerb határra

A rendőrségen belül határvadász századok jönnek létre - jelentette be a magyar miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten.

Lázár János a kormányülés szünetében sajtótájékoztatón közölte, több ezer rendőrt vezényelnek a déli határra, feladatuk az lesz, hogy megvédjék a határszakaszt.


Hozzátette: a titkosszolgálatok és egyéb hatóságok jelentését tanulmányozva és mérlegelve úgy látják, folyamatosan növekszik a migránsok száma, ezért szükség van a technikai és a személyi mellett jogi védelemre is. A kormány ezért a Fidesz és a KDNP frakciójához fordult, hogy kezdeményezzenek rendkívüli parlamenti ülést. Ezen a Btk-t szigorítanák: a határzár megrongálása önálló tényállás lenne, akár 3-4 évet is kaphat egy illegális határátlépő, és szigorítanák az embercsempészet büntetését is.

"Egy embercsempész-támadásnak van kitéve az ország"- közölte. Azt is mondta, hogy a migránsok egyre követelőzőbbek.

A kormány meghallgatta Pintér Sándor és Hende Csaba beszámolóját a kerítésről. A két miniszter azt mondta, az ideiglenes határzár első szakasza augusztus 31-ig megépül. "Zajlik a második határzár megvalósítása is. A tárcák megtesznek mindent, és készek arra, hogy a második vonalban a 3,5 méter magas határzár építésére is sor kerüljön" - mondta Lázár.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?