Magyar férfi életét mentette meg egy afganisztáni menekült

Megmentette egy budapesti férfi életét csütörtökön egy 16 éves afgán menekült. Erről Kalmár Szilárd, A BAL - Balpárt elnöke számolt be pénteken a Facebook-oldalán.

Tájékoztatása szerint az eset egy rászorulóknak tartott civil jótékonysági akción történt. Egy ember a lépcsőn felfelé menet beütötte a vastag üveget a bejárati ajtón, ami éppen az ütőerét vágta el. Egy afgán önkéntes, Aziz volt a leggyorsabb: nadrágszíját levéve szorító kötéssel megakadályozta az elvérzést – írta Kalmár Szilárd.

Az A BAL - Balpárt elnöke szerint utóbb kiderült, hogy az afgán fiú gyakran látott már el sebesülteket ott, ahonnan jött. "Nem csinált ebből ügyet, egyszerűen tette, amit adott helyzetben tennie kellett. Voltak ott szerencsére orvos önkéntesek is, azonban ők csak közreműködtek abban, hogy egy fiatal afgán fiú életet mentett hihetetlen profizmussal. Nekünk ő volt a nap hőse, főleg azért is, mert a mentők 1 óra 10 perc alatt tudtak kiérni egy ennyire súlyos esethez. Ha nincs Aziz, az afgán fiú, akkor ma eggyel kevesebben lennénk ebben az országban..." – fogalmazott Kalmár.

This young Afghanistan man saves a Hungarian life.

Posted by Budapest seen on 2015. augusztus 13.

 

Kimaradt?