Mesterséges bőrt küld a japán vöröskereszt a tajvani sérülteknek

Körülbelül 210 ezer négyzetcentiméter mesterséges bőrrel segít a tajvani vidámparkban pusztított tűz több száz égési sérültjén a japán vöröskereszt.

A 2730 egységnyi mesterséges bőrfelületből álló szállítmány súlya 555 kilogramm,  értéke pedig meghaladja a 746 ezer dollárt. A segélyszervezet két munkatársának segítségével osztják szét a tajvani kórházak között a mesterséges bőrt.

A felajánlással a távol-keleti ország transzplantációra felhasználható bőrkészlete 480 ezer négyzetcentiméterre nőtt, de a tajvani egészségügyi miniszter szerint ez a mennyiség sem lesz elég az összes sérült kezeléséhez. Szakértői becslések szerint a 48 kórházban elhelyezett sérültek ellátásához körülbelül 1,5 millió négyzetcentiméter felhasználható bőrre lenne szükség.

A katasztrófa június 27-én történt a Tajpej melletti Formosa Fun Coast nevű vidámparkban, ahol egy előadás részeként színes festékport szórtak a közönségre, amely feltehetőleg a fényszórók hője hatására belobbant. A balesetben körülbelül ötszázan sérültek meg, köztük több mint kétszázan súlyosan, egy 20 éves nő meghalt.

Kapcsolódók

Kimaradt?