A Tunéziában nyaraló magyarok jönnének haza, de nem tudnak

Több Tunéziában nyaraló magyar turistát is elértek telefonon az M1 aktuális csatorna munkatársai szombaton, beszámolójuk szerint többen már összecsomagoltak és szeretnének hazajönni, de a repülőterek zsúfoltak.

A magyar turisták által készített amatőr képek szerint a tengerparton alig látni turistát, a napozóágyak üresek, a parton virágokat és mécseseket helyeztek el az áldozatokra emlékezve.

Pánik nincs, de a szállodák kiürültek - mondta az egyik turista, a terrortámadást szenvedett szálloda melletti hotel lakója, telefonon.

A történtekről Nour Ben Ali, egy a helyszínen tartózkodó, magyarul is beszélő orvos telefonon azt mondta, bár a nyomozás még tart, a kiszivárgott hírek szerint a merénylők egyike a közelben bérelt házat, és többször járt a strandon, a biztonsági őrökkel pedig összeismerkedett.

Amikor megjelent a merénylet előtt, a fegyverét egy napernyővel álcázva, senki nem gondolta, hogy vérontásra készül - tette hozzá.

Az M1 beszámolója szerint egy angol szemtanú elmondta, hogy a merénylők turistának álcázták magukat, majd egyikük egy napernyő alól húzta elő az AK-47-es Kalasnyikov gépfegyvert és kezdett vérontásba.

A szemtanú azt mondta, amikor meghallotta a pukkanásokat azt hitte, hogy tűzijátékhoz készülődnek, majd mindenki elkezdett menekülni és angolul ordították, hogy "fuss, fuss!".

A szálloda egyik dolgozója, egy lábon lőtt belga turistát a mosodában rejtett el, és lőtt sebeit frissen mosott ruhákkal szorította el.

A magyar turisták beszámolója szerint a lövések után sokan fel sem fogták, hogy mi történt. A vendégeket bemenekítették a szállodába, a személyzet tagjai ott voltak velük, és ételt, illetve orvosi segítséget hoztak, azoknak, akik ezt kérték. Hosszú ideig az idegenvezetőket sem engedték be a komplexum területére.

Kimaradt?