Csütörtökön tárgyalják Victor Ponta ügyét az EP-ben

Az Európai Parlament szabadságjogi kérdésekben illetékes szakbizottsága (LIBE) csütörtökön vitatja meg a korrupcióval gyanúsított Victor Ponta miniszterelnök helyzetét – derült ki a testület június 25-i napirendjéből.

Mint ismert, a román kormányfő  ügyének napirendre tűzését az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője, Manfred Weber kérte június 8-án, javaslatát pedig – némi meglepetésre – Gianni Pitelli, a szocialisták frakcióvezetője is támogatta. "Aggasztó a helyzet Romániában. Elfogadhatatlan, hogy a Szociáldemokrata Párt akadályoztatja munkájában az ügyészségét" – közölte akkor a jobboldali politikus.

Mint ismert, a szabadságjogi kérdésekben illetékes testület nemrégiben Orbán Viktor magyar kormányfő jelenlétében vitázott a halálbüntetés magyarországi bevezetését meglebegtető kijelentésekről. Victor Ponta helyzetét Martin Schulcz házelnök javaslatára előbb a LIBE-ben, majd a plénumban is megvitatják.

A miniszterelnök térdét megműtötték, jelenleg egy isztambuli kórházban lábadozik, így várhatóan nem lesz jelen az Európai Parlamentben.

Kapcsolódók

Kimaradt?