Terepjáróval hajtott 150 km/h-val a tömegbe a grazi ámokfutó

Te­rep­já­ró­val szá­gul­do­zott szom­ba­ton az auszt­riai Graz bel­vá­ro­sá­ban egy ámok­futó, az oszt­rák rend­őr­ség sze­rint leg­alább hár­man meg­hal­tak és 34-en meg­sé­rül­tek. Az ut­cá­kon pánik tört ki, az em­be­rek az épü­le­tekbe me­ne­kül­tek az őrült elől.

A legfrissebb hírek szerint az ámokfutó áldozatai között egy kisgyerek is van. A harmincnégy sérült közül pedig tízet súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A rendőrök közben kikérdezték a férfit és megállapították: családi és magánéleti problémák állhattak tettének hátterében - írja a Der Standard oszták napilap. Siegfried Nagl, Graz polgármestere a lapnak azt mondta, ő is szemtanúja volt, amikor az ámokfutó elütött egy asszonyt.

Mások, akik szintén látták az esetet, azt mondják, az ámokfutó 100-150 kilométeres óránkénti sebességgel száguldozott egy nyüzsgő, kávézókkal szegélyezett utcában. Egy szemtanú az osztrák közszolgálatimédiának (ORF) azt mondta, a sofőr néhány gyalogost úgy ütött el, hogy azok nekicsapódtak a szélvédőnek, átrepültek a járművön, majd annak hátsó részén értek földet.

A csatorna szerint az ámokfutó válogatás nélkül hajtott neki járókelőknek. A Der Standard című osztrák napilap úgy tudja, hogy a terepjáró sofőrje először egy másik helyszínen ütött el egy biciklist, majd a grazi Opera kávézója környékén folytatta ámokfutását.

Egy másik osztrák lap, a Kleinen Zeitung szerint a terepjáró vezetője kiszállt autójából, és ezután késével támadt a gyalogosokra. Az utcákon pánik tört ki, az emberek az épületekbe menekültek az ámokfutó elől.

Kimaradt?