Elírások miatt el kellett halasztani a Germanwings-áldozatok temetését

Eredetileg június 9-10-én szállították volna Marseille-ből Düsseldorfba a Germanwings március 24-én lezuhant gépének áldozatait, de a Lufthansa most közölte, el kell halasztani a maradványok átadását - jelentette a Deutsche Welle.

A halasztás dühöt és elkeseredést váltott ki a hozzátartozók körében, mert a családok egy része már megszervezte elvesztett rokonuk temetését a jövő hétre - közölte Elmar Giemulla ügyvéd, aki a légikatasztrófában meghalt német cserediákok közül 16-nak a rokonait képviseli. Így azonban a szertartásokat le kell fújni és egyelőre nem is tudni, végül mikor szállíthatják át Németországba az áldozatokat.

A Germanwings szerint a halasztásra azért van szükség, mert hiba csúszott több halotti anyakönyvi kivonatba is. Bernard Bartolini, a baleset helyszínének közelében fekvő Prads-Haute-Bleone polgármestere azt mondta, elírták több áldozat nevét és születési helyét is, ezeket a hét vége előtt ki kell javítani. A dokumentumokat a település hatóságai állították ki és fordították le.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe március 24-én csapódott hegyoldalnak Franciaország déli részén, az Alpokban. A gép két fekete dobozának adatai alapján a másodpilóta bezárkózott a pilótafülkébe és szándékosan idézte elő a végzetes süllyedést. Mind a 150 ember meghalt a fedélzeten.

Kapcsolódók

Kimaradt?