Román ócskavasgyűjtőkre csapott le a magyar adóhatóság

Több mint 400 kilogramm fémhulladékot foglaltak a NAV pénzügyőrei azon az érdi telepet, amelyet románok működtettek illegálisan. Körülbelül félmillió forint bírságra számíthatnak emiatt.

A NAV pénzügyőrei egy bejelentés alapján egy érdi családi háznál tartottak ellenőrzést, ahol románok vásároltak fel fémhulladékot engedély nélkül. Az udvaron csaknem fél tonna szétválogatott fémhulladékot, 4 mérleget és a fémhulladék megmunkálására szolgáló szerszámokat találtak.

Egy ott lévő ember azt mondta, hogy a fémhulladékokat lomtalanításokból szerezte be. A lomtalanításkor kihelyezett hulladék a közszolgáltató tulajdonát képezi, ezért lopás bűncselekmény miatt feljelentést is tesz a NAV – olvasható az erről szóló közleményben.

A NAV pénzügyőrei az udvarban talált fémhulladékot lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak. A hulladékok gyűjtéséhez, tárolásához és ártalmatlanításához sem volt engedély. Az illegális tevékenység miatt körülbelül fél millió forint bírság kiszabása várható az ügyben.

Kimaradt?