Megtámadták az M1 híradójának műsorvezetőjét

Az Origo értesülése szerint megtámadták az új közszolgálati hírcsatona műsorvezetőjét, Borsa Miklóst. 

Az Origo cikke szerint a híradóst Balatonfüreden támadták meg szombat éjjel. A lapnak a veszprémi kórház egyik vezetője úgy fogalmazott, hogy a műsorvezetőt arcon ütötték. Azt is elmondta, konkrét betegről nem adhat felvilágosítást, de aznap este egy férfit zúzódásos sérülések miatt láttak el.

Az Origo érdeklődésére Borsa Miklós annyit közölt, hogy köszöni az érdeklődést, de szabadságon van. A közszolgálati televízióban az esetről úgy fogalmaztak: „megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy a munkánk miatt fizikai bántalmazás érhet bennünket, de természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát”. Az is elhangzott az adásban, hogy először azt kérdezték Borsa Miklóstól, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak, ütötték, és közben azt ordították neki: „most hazudj!”.

A műsorvezető a köztévé megfogalmazása szerint a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul. Mint a rendőrségtől az Origo megtudta, hozzájuk nem érkezett bejelentés a szombat éjszaka, Balatonfüreden történt bántalmazásáról. 

Kimaradt?