„Történelmi győzelmet” aratott a Jobbik Tapolcán

A Jobbik jelöltje 256 szavazatnyi különbséggel nyerte a választást a tapolcai központú választókerületben. Rig János győzelmével a párt megszerezte első egyéni mandátumát.

Történelmi győzelmet aratott a Jobbik, először tudott ugyanis olyan politikai párt országgyűlési egyéni mandátumot szerezni, amely "nem volt részese az elhazudott, elsikkasztott rendszerváltozásnak" - jelentette ki Vona Gábor vasárnap este.

A Jobbik elnöke úgy fogalmazott: "elbukott az arrogancia, a tisztességtelenség, a fenyegetés és a korrupció". Eddig működött egy rendszer, ami a félelemkeltésre, a zsarolásra, a megfélemlítésre, a magyar emberek tűrőképességének határtalanságára épített", de a mostani választás azt bizonyította be, hogy az embereknek elege lett a fenyegető, mindent megkaparintani akaró hatalomból, és azt mondták: "elég volt, nix Orbán Viktor, nix Fidesz".

 A pártelnök szerint ennek a választásnak nemcsak a térség, de az egész ország szempontjából megvolt a tétje. Most bebizonyosodott, hogy kormányváltó hangulat és a Jobbik részéről kormányváltó erő is van ma Magyarországon.

Kimaradt?