Ki akarnak végezni két ausztrált Indonéziában

Már csak az indonéz államfő kegyelmezhet meg két halálra ítélt ausztrál drogcsempésznek, akit országuk sikertelenül próbált kimenekíteni Indonéziából az elmúlt hetekben.

Egy indonéziai felsőbíróság elutasította hétfőn két halálra ítélt ausztrál heroincsempész fellebbezését az ellen, hogy Joko Widodo államfő nem adott nekik kegyelmet. A jakartai bíróság ezzel helybenhagyta egy alsóbb fokú bíróság döntését, miszerint az ügy nem tartozik bíróság joghatósága alá, mert a kegyelem az államfő kiváltsága.

Ausztrália az elmúlt hetekben mindent latba vetett, hogy megakadályozza a két fiatalember, Andrew Chan és Myuran Sukumaran kivégzését. Az indonéz hatóságok már március elején megkezdték a két ausztrál és további nyolc drogcsempész kivégzésének előkészítését, elszállították őket Nusakambangan szigetére, amelynek szigorúan őrzött börtönében sortűzzel hajtják majd végre a halálos ítéleteket. 

Az időpontot még mindig nem tűzték ki, de Jakarta közölte, hogy 72 órával a kivégzés előtt értesíteni fogja az elítélteket.

Kimaradt?