Brazil ultra-tradicionalisták: "nálunk kevésbé katolikus a pápa"

Lázadnak egy elhagyatott kolostorban az ultra-tradicionalista katolikusok, miután a pápát nem tartják eléggé katolikusnak.

A The Guardian írása szerint a körülbelül ötven bencés szerzetes, apáca és hívő, aki a szombati Santa Cruz-i lázadáson részt vett, nem mindennapos gyülekezetnek számít: önmagukat a vatikáni reformok "ellenállási mozgalmának" tartják.

A latin-amerikai istentiszteletek követői, akik heves ellenzői az ökumenizmusnak, egy kiátkozott püspök, Jean-Michel Faure vezetésével szálltak szembe a római hatalommal. A püspököt a holokauszttagadó brit püspök, Richard Williamson szentelte fel egy hónapja, ezért közösítették ki az egyházból mindkettőjüket.

A lázadók miséjén Faure arról beszélt, a Vatikán tönkreteszi a hagyományokat, a pápa X. Piusz tanításaival száll szembe, nem követi Jézus Krisztus szavait.

A Vatikán határozott választ adott. Közölték, a kiátkozás automatikusan történik, számukra a Santa Cruz-i egyházkerület nem létezik. Faure mondhat amit akar, de egy katolikus, főként egy püspök engedelmeskedik a pápának és tiszteli őt.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?