Ünneplők és tüntetők dulakodtak Budapesten (FOTÓK)

Korményellenes tüntetők és ünneplők dulakodtak vasárnap az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 167. évfordulóján rendezett állami ünnepség kezdete előtt Budapesten, a Múzeumkertben. Az incidensek Orbán Viktor miniszterelnök beszéde előtt történtek.

A hvg.hu beszámolója szerint a kormányellenes tüntetést a Facebookon kezdték szervezeni, a felhívásban azt írták, "elég volt Orbánból és bandájából, akik halálra lopják magukat és még azt is meg akarják határozni, mit csináljunk vasárnap. Az országot újra Oroszországhoz láncolnák, mert ez a hosszútávú egyéni céljukkal egyezik. Ne engedjük a diktátornak végigmondania a legújabb demagóg beszédét, fütyüljük ki! Gyertek március 15-én a Múzeumkertbe és fütyüljünk, kiabáljuk, hogy Fidesz Maffia, Tolvajok, stb.!"

A10-15 tüntető elvegyült a Nemzeti Múzum előtti tömegben, és elkezdték skandálni, hogy "Orbán takarodj!", illetve többen fütyültek is.  A múzeum előtt várakozók elkezdték köpködni őket, azt skandálták, hogy "Gyurcsány takarodj". Végül több idősebb össze is verekedett.

Kimaradt?