Jobbik: hogyhogy a Duna román nevét használja a rendőrség?

Szávay István, a Jobbik alelnöke arra volt kíváncsi, hogy miért a Duna román nevét használja a magyar rendőrség. Hogy kérdésére választ kapjon, írásbeli kérdését intézett Pintér Sándor belügyminiszterhez – számolt be az alfahir.hu.

A portál idézi a politikus Facebook-oldalán megjelent beszámolót, amelyben Szávay keservesen állapítja meg: „a Magyar Rendőrség szerint nem gond, ha románul hívják a Dunát”. Ezt válaszolta ugyanis a belügyminiszter a Jobbik alelnökének írásbeli interpellációjára.

Pintér Sándoron azt kérte számon Szávay, hogy a police.hu még a Putyin-látogatáskor közzétett egy térképet, amelyet rudimentárisan Paint-tel szerkesztettek és amelyen a Duna neve románul szerepelt. „Kíváncsi voltam, hogy (…) a rendőrség (…) tervez-e valamiféle beszerzést ezzel kapcsolatban, netán átírja-e majd a jövőben a Dunărea-t Dunának” – számolt be a Jobbik alelnöke.

Pintér röviden válaszolt Szávaynak: szerinte minden rendben van úgy, ahogy van. „Szóval a Duna továbbra is román nyelven fog díszelegni a rendőrségi térképeken (mert a maps.google.com-on valamiért így szerepel, ők pedig azt használják) és azokat továbbra is Paint-tel fogják szerkeszteni” – írta Facebookján Szávay.

Kapcsolódók

Kimaradt?