Az Iszlám Államtól megtanulta a Boko Haram is a lefejezést

Két lefejezett túszt ábrázoló, az Iszlám Állam (IÁ) közel-keleti dzsihadista csoport propagandáját idéző videofelvételt tett közzé hétfőn az interneten a nigériai Boko Haram szélsőséges szervezet - jelentette az iszlamista radikálisok online tevékenységét figyelő Site című portál.

A Boko Haram mostani videója jóval professzionálisabb, mint a szervezet korábbi hasonló propagandafelvételei, és az IÁ hírhedt toborzófilmjeinek egyes elemeit is alkalmazza - közölte a Site.

A Twitteren hétfőn közzétett felvételen két állítólagos kém látható. Közülük az egyik arról beszél, hogy a rendőrök lefizették, és azt ígérték, gazdaggá teszik, ha kémkedik a Boko Haram után. A kivégzésük nem látható a videón, azonban egy vágást követően holttestük és mellkasukra helyezett levágott fejük igen.

A Boko Haram a múlt hónapban közölte, fontolóra vette, hogy hűséget fogadjon az Iszlám Államnak.

Az iszlám jog radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta fegyveres harcot folytat Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport tavaly nagyjából tízezer ember halálát okozta a 175 milliós afrikai országban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?