Negyvenöt embert gyújtott fel az Iszlám Állam

Az Iszlám Államhoz köthető dzsihádista fegyveresek halálra égettek 45 embert az Irak nyugati részén található al-Baghdadi városában.

Az áldozatok kilétéről egyelőre semmit sem tudni, de az iraki hadsereg ezredese szerint többen a biztonsági erők tagjai lehettek. Az Iszlám Állam fegyveresei korábban már elfoglalták a város nagy részét az Ain al-Asadi-i amerikai bázis közelében. Kaszim al-Obeidi ezredes szerint a biztonsági erők családjainak lakhelyét most is támadják a terroristák, ezért nemzetközi segítséget kért.

Al-Baghdadi városát hónapok óta tűz alatt tartotta az Iszlám Állam, mielőtt végleg sikerült elfoglalnia. A település egyike volt annak a kevés Anbar tartományban található városnak, amit még képes volt az iraki hadsereg megvédeni a terroristáktól és a hozzájuk csatlakozó szunnita törzsek harcosaitól.

Hosszú idő után tudott újabb területet szerezni az Iszlám Állam, ráadásul annak a bázisnak a közelében, ahol 320 amerikai tengerészgyalogos próbálja kiképezni az iraki hadsereg katonáit – alig 8 kilométerre az iszlamisták frissen szerzett városától. Nemrég meg is támadták többek között öngyilkos merénylőkkel a bázist, de az iraki hadsereg az amerikai légierő támogatásával visszaverte a támadást.

Kapcsolódók

Kimaradt?