Rossz vonatra ültek a német neonácik, elmaradt a tüntetés

A német nácipárt, a Német Nemzeti Demokrata Párt (NDP) tagjai Freiburgba készültek tüntetni, de véletlenül egy Mannheimbe tartó vonatra szálltak fel – írja a 444.hu.

A rendőrség közleménye szerint ők szombat délben értesültek arról, hogy a fél háromra meghirdetett tüntetés végül elmarad.

A kevesebb mint húsz NDP-szimpatizánst az zavarta össze, hogy a rendőrség nem engedte őket felszállni a Freiburgba tartó vonatra, mert az televolt szélsőbalos focidrukkerekkel, akik egy meccsre tartottak. A rendőrség a saját biztonságuk érdekében azt mondta a náciknak, hogy várják meg a következő megfelelő vonatot. De a neonácik ehelyett inkább felszálltak az első, ugyanarra a vágányra befutó vonatra.

Kicsivel később a rendőrségi szóvivő egy telefonhívást kapott az NDP tagoktól, hogy véletlenül egy Mannheimbe tartó vonatra kerültek fel. Freiburgban ennek ellenére volt tüntetés, antifasiszta fiatalok gyűltek össze az önkormányzati épület előtt, ahol a nácikat fogadták volna.

A neonácik azért szervezek tüntetést, mert így akarták szolidaritásukat kifejezni amellett a nő mellett, aki azért nem tehette le utolsó vizsgálják közigazgatásból, mert kiderült, hogy az NDP támogatója. A tüntetés elmaradását nem bánták különösebben Freiburgban, a város polgármester-helyettese, Otto Neideck csak annyit mondott, hogy nem hiányoznak nekünk.

Kimaradt?