Egy kicsit a hóban rekedt péntek reggelre Magyarország

Több mint nyolcvan esethez kérték a tűzoltók segítségét Magyarországon a csütörtökön kezdődött havazással összefüggésben, általában árokba csúszó, az úton keresztbeforduló, elakadó járművekhez, valamint koccanásos balesetekhez riasztották a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője péntek reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta, hogy a legtöbb riasztást Veszprém és Fejér megyében, valamint a fővárosában kapták. Leginkább elakadt teherjárművek akadályozták a forgalmat. Veszprém megyében egy felfelé haladó tehergépkocsinak épp az emelkedő tetején fogyott ki az üzemanyaga, emiatt mintegy harminc teherjármű torlódott fel. Veszprém megyében átmenetileg forgalomkorlátozást is bevezettek a 7,5 tonna feletti járművekre a 8-as, a 82-es és a 83-as úton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre a viharos szél, havazás, hófúvás és a sok eső miatt is adott ki figyelmeztetéseket több megyére. A jelenlegi előrejelzés szerint délelőtt többnyire esőre lehet számítani, délutántól viszont ismét egyre többfelé várható havazás.

Kimaradt?