Letartóztatták a Charlie Hebdón gúnyolódó fiatalt

Terrorizmus dicsőítésének vádjával letartóztattak egy 16 éves fiút Nantes-ban, mert átalakította a Charlie Hebdo címlapját, és azt megosztotta a Facebookon – írja a France 3.

Egy tizenhat éves nantesi fiú rajzolt egy karikatúrát, amelyen kifordította a Charlie Hebdo egyik korábbi, 2013 júliusban nagy botrányt kavart címlapját. Az eredetei, Koránt tartó muszlim férfit, a párizsi merényletben lemészárolt Charb főszerkesztőre cserélte, aki az inkrimnált Charlie Hebdo számot tartja a kezében.

A főalak testét szaggató töltények maradtak. A szöveg viszont változott: „A Korán szar. Nem állítja meg a golyókat” feliratban is a Korán Charile Hebdora cserélődött. A tinédzsert, aki a fiatalkorúak bírósága előtt fog felelni tettéért, csütörtökön vették őrizetbe.

Szerdán egy 14 éves nantes-i lányt is letartóztattak, aki a villamoson azt kiabálta az ellenőröknek: „Mi vagyunk a Kouachi nővérek, megyünk a kalasnyikovokért!”

Korábban a félig kameruni Dieudonné M’bala M’balát vették őrizetbe azért, mert a párizsi terrortámadásokon gúnyolódott, és – mint kiderült – hét évet is ülhet egy ízléstelen szóvicce miatt. Dieudonné ellen maga a francia elnök is kikelt a nemzetgyűlésben, ahol azok a képviselők tapsolták meg állva, akik napok óta másról sem beszélnek, csak a szólásszabadság szentségéről a Charlie Hebdo hecclap kapcsán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?