Személyesen is visszautasította András herceg a szexvádakat

Először utasította vissza személyesen is András yorki herceg azokat az állításokat, hogy kiskorúakkal szexelt volna. A herceg csütörtökön Davosban szólalt meg az ügyben. 

„Csak megismételhetem és megerősíthetem azt, amit a Buckingham-palota már közölt a védelmemben" – mondta a herceg, majd hozzátette: „Most a munkámra koncentrálok". 

A palota, a brit királyi család első számú londoni hivatala január elején hivatalos közleményt adott ki, amely szerint „minden alapot nélkülöznek" azok az állítások, amelyek szerint az 55 éves András herceg - aki az ötödik a brit trónutódlási sorban - bármikor is szexuális visszaélést követett volna el kiskorúak sérelmére. 

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű forgalmazásáért. Az ügy azután került ismét a felszínre, hogy kiderült: Epstein ellen üzelmeinek egyik egykori áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon. A feljelentő szerint Epstein több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel. A most 30 éves nő akkor 17 éves volt, vagyis a floridai törvények szerint kiskorúnak számított. A brit sajtó kiderítette, hogy a háromgyermekes Virginia Robertsről van szó, aki intim részletekkel kiegészítve megerősítette: 17 éves korában szexuális kapcsolata volt András herceggel. 

Az Epstein elleni rendőrségi vizsgálat aktáiból kiderült, hogy a börtönviselt amerikai pénzember egykori lakája azt mondta: András rendszeresen vendégeskedett Epstein floridai villájában, és „medencepartikon" vett részt, „esetenként pucér hölgyek társaságában".

Kapcsolódók

Kimaradt?