Másfél milliárd muszlimot sért a Charlie Hebdo új karikatúrája

Elítélte az afgán elnök, hogy a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrát jelentetett meg egy héttel az újság szerkesztőségét ért iszlamista merénylet után, amelyben 12-en haltak meg.

"Asraf Gáni határozottan elítéli a Charlie Hebdóban napokban megjelent Mohamed-karikatúrát, és az iszlám szent vallás, valamint a világ muszlimjai megsértésének tartja" - írta közleményében az afgán elnöki hivatal, hozzátéve, hogy az államfő sértőnek és felelőtlennek tartja a karikatúra közlését.

Az afgán elnök hangsúlyozta, hogy a szólásszabadságnak konstruktív célokat kell szolgálnia a vallások békés együttélése előmozdításának érdekében. Az afganisztáni tálibok már csütörtökön elítélték a Charlie Hebdo friss számában megjelent rajzot, amely szerintük másfél milliárd muszlim érzékenységét sérti.

A lap legfrissebb, a szerkesztőséget ért támadás óta megjelent első száma összecsapásokba torkolló tiltakozást váltott ki Pakisztánban, ahol pénteken százak tüntettek Karacsiban a Charlie Hebdo ellen.

Kimaradt?