Újabb túszdráma zajlik Párizsban

Egy fegyveres több túszt ejtett péntek délután Párizs észak-nyugati részén egy postán.

Túszejtés történt Párizs Colombes nevű negyedének egyik postáján - számolt be a Le ParisienA dráma fél háromig tartott, amikor elfogták a rablót, a túszokat pedig elengedték. Az eset során a két túsz nem sérült meg, az üzletben tartózkodó többi ember pedig már akkor elmenekült, amikor a fegyveres belépett a postahivatalba. 

A francia rendőrség szerint a férfi ismert a hatóságok előtt, és ő maga vette fel a kapcsolatot a túszejtést követően. A túszejtés vélhetően egy kudarcba fulladt fegyveres rablás eredménye - legalábbis az eddigi beszámolók szerint. A posta környékét a rendőrség lezárta és egy helikopter köröz az épületek fölött.

Le Parisien úgy tudja, a férfi végül maga adta fel magát. A Focus Online szerint a túszejtő elbarikádozta magát a hivatalban, két túszt ejtett. A férfi egy rendőrség által ismert közönséges bűnöző. 

A francia hírtelevíziók rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölték, hogy az elkövető egy labilis idegállapotú férfi, aki érzelmi csalódástól szenved. A terrorelhárítási szervekkel soha nem volt dolga, neve nem szerepel a megfigyeltek listáján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?