Orbán Viktor felkerült a Le Monde szégyenlistájára

Magyarázkodásra kényszerült az Elysée-palota, miután sokaknak nem tetszett Franciaországban, hogy a sajtószabadság ellenségei is a Charlie Hebdo-megemlékezés politikus vendégei között meneteltek. A vállalhatatlanok listáján ott volt Orbán Viktor is - írta a Cink.

Franciaországban sokan elégedetlenségüknek adta hangot, amiért olyan politikusok is demonstráltak vasárnap Párizs utcáin, akiket a sajtószabadság ellenségeinek tekintenek - írta a CinkLe Monde szégyenlistáján szerepelt Ahmet Davutoglu török miniszterelnök, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, Ali Bongo gaboni elnök, II. Abdallah és Rania, a jordán királyi pár, Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Sameh Choukryou egyiptomi külügyminiszter és Naftali Bennett izraeli gazdasági miniszter.

A francia elnöki palota közleményben reagált. Ebben azt írták, "az elnök világosan fogalmazott. Tekintetbe véve, hogy a terrorizmus mekkora világprobléma, mindenkit örömmel fogadunk, mindazokat, akik készek segíteni nekünk, hogy megküzdjünk ezzel a csapással".

"Ezek a terroristák (…) megtámadták a sajtószabadságot, rendőrökre támadtak és antiszemita bűncselekményeket követtek el. Nem engedhetjük, hogy különbséget tegyünk az országok között és stigmatizáljunk egyeseket. Az összes érintett politikus világosan elítélte a Charlie Hebdo elleni támadást" - idézte a közleményt a portál.

Kapcsolódók

Kimaradt?