Muzulmán mentett meg több túszt a kóser boltban (VIDEÓ)

Egyre több sztori kerül napvilágra a párizsi Porte de Vincennes-nél lévő kóser boltban történt pénteki túszejtésről – írja a hvg.hu.

A szemtanúk elmondása szerint egy túsz megpróbálta megkaparintani a támadó Amedy Coulibaly egyik fegyverét, amelyet egy pultra tett. A hős vásárló azonban nem tudta használni a pisztolyt, mert nem működött, Coulibaly valószínűleg ezért tette le. A terrorista azonnal agyonlőtte a férfit. Mindezt Mickael B., egy, a három és fél éves kisfiával a túszdráma helyszínén ragadt férfi mesélte el, ők mindketten élve megúszták a drámát.

A hűtőkamrába menekültek

Többen egy alagsori hűtőkamrában leltek menedéket, ide egy 24 éves bolti alkalmazott, Lassana Bathily rejtett el legalább öt embert és magát. Mindannyian megmenekültek, egyes hírek szerint egy csecsemő is köztük volt. A fiatal eladó férfi a Bfmtv-nek mesélte el, hogy arra intette a túszokat, hogy ne csapjanak zajt, mert ha felfedezik őket, akkor meg is ölik mindannyiukat. A villanyt és a hűtést lekapcsolta odalent, és kapcsolatba lépett a rendőrséggel telefonján.

Lapértesülések szerint a fiatalember muzulmán vallású, és gyaníthatóan ő is olyan szimbólumává válik a terrortámadásoknak, mint a Charlie Hebdo szerkesztőségénél az iszlám szélsőségesek által agyonlőtt rendőr, a neve alapján vélhetően szintén muszlim Ahmed Merabet.

Videó készült a rendőri akcióról

Amedy Coulibaly pénteken röviddel délután 1 óra előtt rontott be a kelet-párizsi üzletbe, és több emberre is rálőtt. Egy Maria nevű nő pedig arról számolt be, még mindig meg van lepve, hogy életben maradt. Amikor az üzletben volt, dörrenést hallott, bejött egy férfi két gépfegyverrel, golyóálló mellényben, valamint egy késsel és lövéseket adott le. Azt meséli, 2-3 órán át vártak, aztán egyszer csak három robbanást hallottak (a rendőrség által használt fény- és hanggránátokról van szó), és amikor látta felemelkedni az üzlet redőnyét, arra gondolt, most mindenkit megöl a túszejtő.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OKWtDn0RMYg

A bolt pénztárai mögé bújtak, közben hallották, ahogyan a rendőrök azt kiabálják, hogy "induljatok, induljatok", aztán bementek és likvidálták a túszejtőt. A helyiségben négy holttestet találtak, őket valószínűleg már akkor megölte a támadó, amikor berontott az üzletbe. A túszokat hosszasan kihallgatták a nyomozók, pszichológust is kirendeltek hozzájuk. Erről a rendőri rohamról videó is készült, a túszejtő megpróbált kitörni az üzletből, amikor végeztek vele.

Kapcsolódók

Kimaradt?