Felrobbantotta magát egy nő egy isztambuli rendőrőrsön

Öngyilkos merényletet követett el egy ismeretlen nő Isztambul központjában, egy rendőri hivatalban: felrobbantotta a testéhez erősített robbanószert. Két rendőr megsebesült, egyikük később belehalt sérüléseibe.

Az öngyilkos akciót a nő Isztambul történelmi központjában, a Sultanahmet negyedben, a Hagia Sophia múzeum, az egykori bizánci keresztény székesegyház közelében követte el egy ottani rendőrőrsön.

Vasip Sahin, Isztambul kormányzója azt mondta: a nő megjelent az őrsön, és rossz angolsággal közölte, hogy elvesztette a pénztárcáját. Ezután hozta működésbe a testére erősített robbanóanyagot. Ő maga azonnal meghalt, két rendőrt pedig megsebesített, az egyik könnyebb, a másik súlyosabb sérüléseket szenvedett – ő később a kórházban meghalt.

Az öngyilkos merénylő kilétét nem tudták megállapítani, de nem sokkal a robbanás után a terrorcselekményt a szíriai rezsimmel is kapcsolatban álló, szélsőbaloldali Forradalmi Népfelszabadító Párt-Front vállalta magára.

A francia AFP emlékeztet, hogy ez a szervezet állt annak a merényletben a hátterében is, amelyet 2013 februárjában  követtek el az ankarai amerikai nagykövetség ellen: akkor a merénylő és egy biztonsági ember halt meg.

Kimaradt?