Befejeződtek az útlezárásos demonstrációk Magyarországon

Véget értek a hétfőre meghirdetett félpályás, forgalomlassító demonstrációk, amelyeket a Liga Szakszervezetek hirdetett meg a magyar kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen.

A Liga a hétfő reggel 7 és délután 4 óra közötti akcióval a kormánynak a munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakozott. Gaskó István elnök korábban kifejtette: a megfelelő nagyságú jövő évi bérfejlesztésről, a munka törvénykönyvének felülvizsgálatáról, az alkotmányos sztrájkjogot elvonó sztrájktörvény módosításáról, a korkedvezményes nyugdíjrendszer megtartásáról, valamint a béren kívüli juttatások adózásának változatlanul hagyásáról szeretnének megállapodni a kormánnyal.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője este az MTI megkeresésére azt mondta: a közlekedők érezhetően komolyan vették a felhívásokat, nem nőtt annyival a menetidő, amennyire lehetett számítani. Hozzátette: a budapesti és a főváros környéki utakon érezhetően kevesebb autó volt az ilyenkor megszokottnál, vidéken pedig az autósok többsége megtervezte, hogy merre tudja elkerülni a lezárt szakaszokat.

Azt is elmondta, hogy az M3-as autópálya Budapestre bevezető szakaszán volt a legnagyobb torlódás, több kilométeres kocsisor alakult ki a reggeli csúcsforgalomban.

Kapcsolódók

Kimaradt?