Orbán elmondta, lesz-e király a fiából

Online interjút adott a Blikk olvasóinak Orbán Viktor a komolyak mellett élcelődő, személyeskedő kérdésekre is válaszolva.

Hiszen még csak most választottak meg! - felelte Orbán Viktor a lemondását firtató kérdésre a Blikk sztárchatjén, ahol az olvasók tehettek fel kérdésekeket a miniszterelnöknek.

Arra a kérdésre, hogy miért "érdemelnek" többet a gyermekesek, mint aki gyermektelen, de ugyanannyit dolgozik, Orbán azt mondta, a gyerekvállalásba senki nem szólhat bele, az állam sem, de a gyermek és a gyermekek száma határozza meg az ország jövőjét, ezért ez bár személyes ügy, de közügy is, és ez adja a családpolitika elvi alapját.

Az adományozási szoksaira vonatkozó kérdésre azt mondta, az adományaival nem hivalkodik. A miniszterelnök türelmesen válaszolt az olyan személyeskedő kommentelőknek is, akik egyfelől azt kérdezték tőle, hogy milyen érzés az első roma miniszterelnöknek lenni ("Ön szerint ez vicces? Boldog Karácsonyt!"), valamint hogy a tettei összefüggésbe hozhatók-e a testmagasságával ("Van köztük olyan").

Amikor azt kérdezték - a szakmunkásképzés fellendítésére utalva -, hogy Orbán lánya milyen kétkezi munkát tanul Svájcban, elmondta, hogy közgazdasági egyetemet végzett és turisztikát tanul, két évet dolgozott nemzetközi és magyar szállodákban, kezdetben gyakornokként, ahogy az a német szállodaiparban szokás. Amikor pedig azt tudakolták, hogy lesz-e fiából, Orbán Gáspárból király, azt felelte, "megveszekedett, kálvinista republikánus. Kérem ne fogadjon rá!".

Kimaradt?