Csak jövendő főnökét védte meg az amerikai nagykövetség ügyvivője

Megvédte az USA tapasztalatlansággal és járatlansággal vádolt új budapesti nagykövetet André Goodfriend ügyvivő a Twitteren. A diplomata szótlanul elment a Magyarországot és miniszterelnökét ért bírálat mellett.

A korábban a Gazdagok és szépek című tévésorozat producereként dolgozó Bell kinevezéséttegnap szavazta meg a washingtoni szenátus. Az új budapesti nagykövet bírálói szerint nem rendelkezik elegendő tapasztalattal és jártassággal ahhoz, hogy ellássa feladatát – többek között John McCain republikánus szenátor és elnökjelölt is erről beszélt a keddi végszavazás előtt. Goodfriend McCain kritikáival kapcsolatban azt írta, tisztelettel kell venni a véleményeket, de nem kell mindig egyetérteni velük.

Goodfriend a Twitteren egy Bell képességeivel kapcsolatos felvetéssel kapcsolatban azt írta, sok karrierdiplomata dolgozik a követségen, Bell pedig kiváló képességeket hoz majd a kormányzaton kívülről. Ezek közé sorolta a társadalmi és kommunikációs ismereteket, de szerinte az új követ a médiában, az üzleti életben és a civil szervezetek világában is vezető szerepet tölt be.

Arról is írt, hogy már többször beszélt az új nagykövettel, és szerinte megnyerő személyiség, aki könnyen megtalálja a hangot másokkal. A Bellt övező előítéletekről azt írta, hogy – mint bárki mást – őt is meg kell ismerni, mielőtt ítélkeznének felette.

A Bellt hevesen bíráló McCain szenátor kedden egyébként megdicsérte Goodfriendet, aki szerinte nagyon jó munkát végez Budapesten. Goodfriend erre is reagált a Twitteren, azt írta, jó tudni, hogy értékelik a munkáját, nagyszerű csapatot irányít a képviseleten, akik ezentúl Bell nagykövet keze alá dolgoznak majd.

Kapcsolódók

Kimaradt?