Román zászlót vitt a parlamentbe egy jobbikos képviselő

A jobbikos Szávay István némi meglepetésre egy román zászlót vitt be a magyar parlament keddi ülésnapján az ülésterembe. A politikus arról beszélt: ha több focimeccsre a székely zászlót nem engedik be, akkor vigyék ezt el az Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének, hátha jobban szeretik. A kormány nevében L. Simon László azzal reagált: ő maga is elítéli, ha ilyen történik.

Szávay István keddi napirend előtti felszólásában a nemzetpolitikai fordulatot hirdető kormány szégyenének nevezte, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség 100 ezer forintra büntette a Vasas szurkolóit egy „Vesszen Trianon” rigmus miatt, majd pedig kitiltotta a székely zászlót a Magyarország-Finnország mérkőzésről. A Jobbik alelnöke ezért egy román zászlót adott át Bánki Erik fideszes képviselőnek, az MLSZ alelnökének, mondván: „tűzzék ki maguknak a díszpáholyba, ha ez közelebb áll a szívükhöz!”

Az MLSZ Fegyelmi Bizottság múlt hét csütörtökön a Vasas szurkolóit 100 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte, mert a „Vesszen Trianon!” rigmus skandálták a Csákvár-Vasas mérkőzésen, met ez mások „politikai érzékenységét” sérti. Pénteken pedig az MLSZ a Magyarország-Finnország EB-selejtezőre – többek egybehangzó állítása szerint – nem engedte bevinni a székely zászlót.

A Jobbik alelnöke ezért keddi napirend előtti felszólalásában lemondásra szólította fel az MLSZ vezetőségét, utalva arra, hogy a büntetés és a székely zászló kitiltása a magyar kormány felelőssége is. A politikus kiemelte, miközben a kormány milliárdokat öl stadionépítésekbe, állítólag utánpótlás-nevelés céljából, az MLSZ szabadon sorozhatja a szurkolókat, hogy távol tartsa őket a stadionoktól.

"Magyarellenes az MLSZ"

Szávay szerint szerint az MLSZ az utóbbi időben azonban már nemcsak szurkoló-, hanem magyarellenessé is vált, "gátlástalanul alázva meg" a külhoni magyarokat. "Miközben a román stadionokban folyamatosan és büntetlenül üvöltik a legkülönbözőbb magyarellenes rigmusokat, a román kormány pedig továbbra is nagy erőkkel üldözi a székely zászlót, úgy tűnik, az MLSZ abban leli kedvét, hogy székely zászlókat koboz el magyar szurkolóktól, Magyarországon" – fogalmazott.

L. Simon László válaszolt a jobbikos képviselőnek, szerinte „nem ildomos” a kormányt nemzetellenességgel vádolni, hisz ők az utóbbi időben rengeteget tettek a külhoni magyarokért. Az államtitkárnak a két konkrét ügyről egyébként annyi mondanivalója volt, hogy a székely zászló elkobzása – ha valóban megtörtént - „nem volt helyes”.

A teljes szópárbajt itt megtekinthetik: 

https://www.youtube.com/watch?v=QAbdG2vfDFg

Kimaradt?