Kordonbontással ért véget hétfő este a budapesti tüntetés

Békés hazamenetel helyett kordonbontás lett hétfő este a „Közfelháborodás napjából" a budapesti Kossuth téren – írja az Index.

A kormányellenes tüntetők a tiltakozás hivatalos lezárása után előbb egy órán át a parlament lépcsőjénél álló rendőrökkel néztek farkasszemet – és bár összecsapás nem volt, a rendőrök csak a tömegben rosszul letteket emelték ki –, este nyolc előtt pedig már megjelentek a sisakos rohamrendőrök is a parlament fő lépcsőjénél.

Megjelenésük kezdetben inkább növelte a feszültséget, ahogy az is, hogy többször felszólították a tömeget a távozásra. A rendfenntartók azonban fegyelmezetten igyekeztek apránként hátrébb szorítani, a tömeget, amely magától csak nagyon lassan fogyatkozott a tüntetés utáni első órában.

Este tízre azonban már csak ezren maradtak a tüntetők, akiket a rohamrendőrök apró lépésekben végül messzebbre toltak parlament falától. Ezután az Alkotmány utca felé terelve elkezdték kitolni a tüntetőket méterről méterre, a Kossuth tér műveleti területnek minősített parlament előtti részéről. Még így is sokan maradtak a téren, ami végül 23 óra után ürült ki szinte teljesen.

Az ORFK késő esti közleménye szerint senkit sem állítottak elő, vagy vettek őrizetbe. Négy nő lett rosszul, egyikük meg is sérült, őket a rendőrök segítették ki a mentőkhöz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?