Helyszíni tudósítás: Bécsben lehetetlenség estig leszavazni

Vasárnap 12 órakor a bécsi Román Kulturális Intézetnél berendezett szavazókörzet előtt mintegy ezer ember várt arra, hogy leadhassa a szavazatát az elnökválasztás második fordulójában – jelenti a maszol.ro helyszíni tudósítója.

Munkatársunk szerint óránként átlagban mindössze hatvan ember tud voksolni, így egyértelmű, hogy urnazárásig a Bécsben élő romániaiak nem tudják leadni szavazatukat. A tömeg egyre türelmetlenebb, sorkan morgolódnak. Mindenki arról beszél, hogy a kormány tudatosan akadályozza a folyamatot, mert így akarja favorizálni a miniszterelnököt.

 

Ezért Bécsben nagyon Ponta-ellenes a hangulat. Elterjedt az a hír is, hogy a müncheni szavazaókörzetben felvizezték a pecsétpárnát, így a pecsét átüt a szavazólapon, amelyet emiatt semmisnek nyilvánítanak. A külföldi szavazatok megsemmisítése is nyilvánvalóan Victor Ponta államfőjelöltnek kedvez.

Munkatársunk is szerette volna leadni Bécsben a szavazatát, de feladta. Megtudta, hogy a hatvan kilométerre lévő Pozsonyban nincsenek sorok, így többedmagával autóba ült, és a szlovák fővárosba utazott szavazni.

Kapcsolódók

Kimaradt?