Al-Kaidás wifi-jel miatt töröltek egy repülőjáratot

A Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren szombaton töröltek egy Londonba tartó járatot, amikor az egyik utas telefonján megjelent az „al-Quida Free Terror Nettwork” (al-Kaida Ingyenes Terrorhálózat) nevű wifi-hálózat, percekkel a felszállás előtt – idézte az amerikai sajtót az Index.

Az aggódó utas értesítette a légi kísérőket, a repülő egy távol eső részére taxizott a reptérnek, aztán három óráig ott tartották. A gépet átkutatták, a járat utasait pedig utasították, hogykapcsolják ki elektronikus eszközeiket. 

„Egy óra után a kapitány azt mondta, hogy biztonsági probléma van, és nincs engedélyünk a felszállásra” – mondta egy utas az ABC7.com-nak. Nem túl nagy meglepetésre nem találták meg, ki állította be a fenyegető nevű wifit. 

A vizsgálat után a hivatalos szervek arra jutottak, hogy nem történt bűncselekmény, és nincs szükség további lépésekre. Pár hónapon belül ez a második eset, hogy valamilyen internetes fenyegetés járattörtlest okoz: az American Airlines Dallas–San Diegó-i járatát rövidítették, miután valaki kiírta Twitterre, hogy bomba van a gépen, ami a Sony egyik igazgatóját szállítja.

Kimaradt?