Kórházba került Mihail Gorbacsov

Kórházban kezelik Mihail Gorbacsovot, a Szovjetunió utolsó vezetőjét - jelentette csütörtök éjjel az orosz sajtó. "Az állapotom közepesen alakult egy hete, de ma kórházba kerültem. Egészségi állapotom romlik. Monitorra kapcsoltak. Ismerik a jellememet, elszántam magam, hogy harcolni fogok az életért" - idézte a 83 éves politikust az Interfax orosz hírügynökség.

Gorbacsov, aki a glasznoszty és a peresztrojka jelszavával akaratlanul is a szétesésbe vezette az egykori világhatalmat, fáradtnak és felpuffadt arcúnak nézett ki legutolsó közszereplésein. Az orosz sajtó szerint cukorbeteg. Egészségi gondjai miatt tavaly áprilisában nem tudott részt venni Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök temetésén sem.

Nyugaton nagyra becsülik, de honfitársai őt tartják felelősnek a Szovjetunió felbomlásáért, és az azt következő gazdasági és társadalmi válságért. Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kényes viszonyban van, több alkalommal is bírálta a demokratikus jogok korlátozása miatt, és felszólította, hogy mondjon le a hatalomról.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kimaradt?