Pokolgép robbant az izraeli-libanoni határ vitatott szakaszánál

Megsebesült két izraeli katona a libanoni határnál egy tankjuk melletti robbanásban - közölte a katonai rádió kedd délután.

A libanoni-szíriai-izraeli határ térségében lévő, vitatott hovatartozású Sebaa-tanyáknál működésbe lépett egy robbanószerkezet egy izraeli határőr egység mellett. A robbanás miatt enyhén és közepesen megsebesült izraeli katonákat helikopterrel kórházba szállították - írta a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet. Nem világos, hogy ki helyezte el a pokolgépet, de a katonai rádió szerint a jelek a Hezbollah radikális libanoni síita szervezetre mutatnak. A libanoni média a robbanásra válaszul heves izraeli ágyútűzről számolt be.

 

Ez már a második határincidens két napon belül ezen a szakaszon. Vasárnap Libanonból három fegyveres hatolt be izraeli területre a jeruzsálemi rádió közlése szerint, akikre az izraeli hadsereg tüzet nyitott, és kettőt közülük megsebesített.

A libanoni média viszont arról számolt be, hogy olyan katonák voltak a két napja történt események libanoni sebesültjei, akik a Naharnet című libanoni internetes lap szerint az izraeli határtól két kilométerre járőröztek.

Kimaradt?