A politikai korrektséggel is leszámolna Orbán Viktor

Nem fog félni Orbán Viktor "a liberális szekta főpapjaitól", a miniszterelnök továbbra is kitart amellett, hogy véget kell vetni a liberális demokráciának. Orbán Viktor erről a KDNP választmányi ülésén beszélt, ahol egyértelművé tette, hogy a politikai korrektséggel is le fog számolni.

Az Index tudósítása szerint Orbán a tusnádfürdői beszéde után, ahol először említette, hogy illiberális demokráciára van szükség, ismét annak szentelte az előadását, hogy elmondja, miért káros Magyarországnak a liberális demokrácia. Több okot is említett. Egyrészt a liberális demokrácia sajátossága a politikai korrektség, amellyel szakítanunk kell.

„A politikai korrektség olyan taburendszer, amely megfoszt az őszinte beszédtől, az innovatív gondolkodástól. Meg kell találni a politikai korrektség dogmarendszerétől függetlenítve az új magyar államot” – jelentette ki.

A miniszterelnök szerint a liberális demokrácia nem lett volna képes nekimenni a rezsiszámláknak, megoldani a devizahitelesek problémáit, belenyúlni a devizaszerződésekbe, nem tudta volna kimenekíteni az önkormányzatokat az adósságcsapdából, nem tűzte volna ki célként a teljes foglalkoztatottságot.

Orbán Viktor nem hosszú, alig negyedórás beszédében kifejtette, hogy nem kell törődni azzal a "liberális okoskodással", hogy "valami vagy liberális demokrácia vagy nem demokrácia". Szerinte a liberálisok csak így védik meg magukat "a kisebbségbe szorulás kellemetlen érzésétől". Így Orbán nem is fog tördni ezekkel az ellenvetésekkel, és kijelentette, hogy attól nem lesz Magyarországon diktatúra, ha nem fogadja el "a liberális dogmarendszert".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?