Putyin a legerkölcsösebb közéleti személyiség az oroszok szerint

Vlagyimir Putyin államfőt tartja az orosz lakosság a legerkölcsösebb ismert közéleti személyiségnek egy szerdán közzétett felmérés szerint.

A Társadalmi Vélemény Alapítvány (FOM) június elején végzett közvélemény-kutatásában másfélezer embert kérdeztek meg 43 orosz régióban. Harminchat százalékuk választotta az orosz elnököt erkölcsi szempontból a legtekintélyesebbnek.

Mögötte nagy különbséggel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Szergej Sojgu, a védelmi tárca vezetője következik. Őket a megkérdezettek 6, illetve 5 százaléka tartja erkölcsösnek. Dmitrij Medvegyev orosz kormányfőt és Nyikita Mihalkov orosz színész-filmrendezőt a megkérdezettek 3 százaléka választotta ki.

Az oroszok ugyanakkor egyre inkább hajlanak arra a véleményre, hogy manapság kevesebb az erkölcsössége miatt tekintélyesnek mondható ismert ember Oroszországban, mint amennyi az 1970-es és az 1980-as években volt. Ezt gondolja a megkérdezettek 40 százaléka.

Oroszországban az utóbbi hónapokban valamennyi közvélemény-kutatás Vlagyimir Putyin népszerűségének és tekintélyének növekedését igazolta.

Kimaradt?