Talán Magyarországon is toboroz már az Iszlám Állam

Egy dzsihádista sereg halad a település felé, hogy kisöpörje a hitetleneket, legalábbis ez áll egy magyar nyelvű szórólapon, amit a Blikk tett közzé – írja a hir24.hu.

„Dzsihádot hirdettek e település ellen” – áll azon a szórólapon, amelyet a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfaluban és a környékén terjesztenek ismeretlenek. A felhívásban arra kérik „a kereszténységből kiábrándult” embereket, hogy „küzdjenek az Európai Unió és a nyugati szenny ellen az Iszlám Állam oldalán”. A Blikk oldalán közzétett szórólap szövege szerint a felhívást nem más, mint az Iszlám Állam vezetője, Abu Bakr Ál Bágdádi, a világ legveszélyesebb embere tette közzé.

Persze erősen kétséges, hogy a Szíriában és Irakban hadjáratot folytató szélsőséges szunnita szervezet pont Nyergesújfalut választaná a dzsihadista harcosok toborzására. Ha bebizonyosodik, hogy a szórólap csak egy vicces kedvű ember műve, lehet, hogy nemsokára meg fogja bánni tettét. A rendőrség ugyanis a Blikknek elmondta: közösség elleni uszítás miatt indított eljárást a szórólapok ügyében.

Kimaradt?