Lavrov: nem lesz orosz katonai beavatkozás Ukrajnában

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában azt közölte, Oroszország nem fog katonailag beavatkozni Ukrajnában, de hozzátette, a felkelőktől nem reaális azt kérni, hogy tegyék le a fegyvert.

Nem lesz orosz katonai beavatkozás Ukrajnában, Oroszország a békés rendezés mellett áll ki – jelentette ki Szergej Lavrov külügyminiszter a moszkvai nemzetközi kapcsolatok intézetének hétfői tanévnyitóján.

Lavrov a rendezvényen felszólalva és kérdésekre válaszolva hangoztatta azt is: nem reális a délkelet-ukrajnai felkelőktől követelni, hogy tegyék le a fegyvert.

Egyidejűleg felszólította Kijevet, hogy hadserege ne használjon nehézfegyvereket az Oroszországgal határos Donyeck és Luhanszk megyékben zajló, úgynevezett terrorellenes művelet során.

Vlagyimir Putyin orosz elnök emellett hétfőn azzal vádolta Kijevet, hogy nem akar tartalmas politikai párbeszédet folytatni a kelet-ukrajnai szakadárokkal. Putyin a BBC-nek adott interjúban beszélt erről. Azt is mondta, hogy a szakadár fegyveresek ki akarják szorítani az ukrán hadsereget a nagyobb kelet-ukrajnai városok környékéről, hogy ne tudja lőni a lakott városnegyedeket.

Kimaradt?